MEDLEMSLOGIN

Medlemslogin

Søg på Schæferhundeklubben

Indtast søgeord nedenfor og klik "Søg"

Søg på Schæferhundeklubben

Indtast søgeord nedenfor og klik "Søg"

×DNA test

 

 

Når man ønsker at få lavet DNA-test på sin hund, foregår det fremover ved brug af DNA Go-Card!

  Således gør man: 

1.      Hundeejeren bestiller og køber det ønskede antal Go-Card sæt i webshoppen på Schæferhundeklubbens hjemmeside: https://www.schaeferhund.dk/shop.asp?cat=199

2.      Der bestilles tid hos den ønskede dyrlæge.   

3.      Der bestilles rekvisition til "DNA-profil / Afstamning" på DKK-Hundeweb til den enkelte hund (eller evt. til et helt kuld) og der vælges samtidig dyrlæge.  Alle landets dyrlæger kan foretage en DNA-test på vores Schæferhunde ved brug af DNA GO-Card fra firmaet Generatio. 

INFO: Med hvert DNA Go-Card sæt medfølger en udførlig brugsanvisning på engelsk og tysk fra firmaet Generatio, samt formularer til SV (Den tyske Schæferhundeklub).

Alle formularer udfyldes af dyrlægen i samarbejde med ejer. Det er vigtigt, at han/hun krydser rigtigt af i forhold til, hvad man skal bruge testen til. Det er dyrlægen der skal videresende de udfyldte formularer, en kopi af stamtavlen og DNA Go-Card sættet til Generatio. 

Hvilket x skal jeg vælge på formularen til SV? 

A: Hvis man skal bruge stempel fra SV på sin stamtavle, fordi hunden f.eks. skal til avlskåring, vælges:  x ved ”Probe sofort analysieren – auswerten” 

B: Hvis man ønsker DNA lagret på en ung hund eller på et helt kuld, men ikke skal bruge stemplet endnu, vælges: x ”Probe nicht analysieren – nur archivieren” 

 

Klik her for at se et eksempel på en udfyldt formular


Ved at følge ovenstående, er man godt på vej til at få lavet DNA på sin hund! Læs dog også efterfølgende forklaringer for at håndtere og forstå proceduren korrekt:

Vedr. A gælder at:

1. Dyrlægen sender følgende dokument: Befundbogen zur molekulargenetischen Abstammungsuntersuchung des Deutschen Schäferhundes (hvor der er sat kryds i PROBE SOFORT ANALYSIEREN- AUSWERTEN) + kopi af stamtavlen til Generatio. Side 1 er til Generatio, side 2 til ejer og side 3 til dyrlægen.

2. Generatio videresender anmodningen til SV.

3. Regningen fra SV modtages af ejeren af hunden, sammen med opfordring til at fremsende stamtavlen til stempling. Originalstamtavlen sendes til SV. HUSK AT SENDE ANBEFALET/REKOMMANDERET, så brevet kan spores via trackingnummer. 

4. Derefter modtager man stambogen med DNA-registreringen retur og efterfølgende indgives resultatet til DKK (Kopi af stamtavlen med påført DNA-stempel) via mail. Først derved bliver DNA'en registreret på Hundeweb, hvilket er et krav for deltagelse i avlskåring.

 Vedr. B gælder at:

 1. Prøven lægges til lagring i Tyskland, og når / hvis man ønsker det, kan den blive aktiveret. 

 2. Dyrlægen sender følgende dokument: Befundbogen zur molekulargenetischen Abstammungsuntersuchung des Deutschen Svhäferhundes (hvor der er sat kryds i PROBE NICHT ANALYSIEREN- NUR ARCHIVIEREN) + kopi af stamtavlen til firmaet Generatio. Prøven bliver herefter lagret.

3. Husk at når dyrlægen foretager denne prøve, så skal man selv gemme side 2 af blanketten (Befundbogen zur molekulargenetischen Abstammungsuntersuchung des Deutschen Schäferhundes), hvorpå ALLE data er udfyldt. Side 1 er til Generatio, side 2 er til ejer og side 3 er til dyrlægen.

4. Betaling for lagring i SV er indberegnet, når man bestiller ”sættet” til udtagelse af prøven gennem Schæferhundeklubben for Danmark. Dyrlægen fastsætter selv sit honorar for udtagelse af prøven, som betales af hundeejer/opdrætter.

5. Når prøven skal aktiveres, indgiver man en anmodning om dette evt. via mail til SV. Følgende dokument vedhæftes: Antrag zur Aktiverung einer Go-Card-Probe/Erstellung des DNA-Profiles (Lagernummer) + Kopi af stamtavlen. Originalstamtavlen fremsendes først, når SV har sendt anmodning om betaling. 

6. Den enkelte hundeejer har naturligvis selv ansvaret for at huske at få færdigbearbejdet prøven, så der kan stemples på stamtavlen. Vi anbefaler, at man er i god tid med DNA-proceduren, så denne ikke bliver en hindring for en ønsket avlskåring på et senere tidspunkt!

Ved begge såvel A som B gælder at:

1. Ved køb af Go-Cards gennem Schæferhundeklubbens sekretariat medfølger de relevante formularer.

2. Hundeejerne har selv ansvaret for at følge den korrekte procedure sammen med dyrlægen.

3. Det er vigtigt, at både hundeejer og dyrlæge underskriver skemaet/formularen inden det hele sendes afsted med post.

4. Vi anbefaler, at man i god tid får foretaget DNA på sin hund! Der kan nemlig sagtens gå et par måneder, fra man får lavet testen hos dyrlægen, til resultatet er klar til registrering på Hundeweb. 

5. Formular, stamtavlekopi og Go-Card sendes til:                          

Generatio Sol. GmbH, Blumenstr. 49, D-69115 Heidelberg

 

Med venlig hilsen AR, maj 2018

 


 


Udskriv denne side