Der kræves medlemskab af Schæferhundeklubben for Danmark af de - på ejerbeviset - nævnte ejere, hvilket kontrolleres af kåringsleder inden kåringen.
Tilmeldingsgebyr: 500,00 kr. hvoraf 150,00 går til kåringsbevisets registrering samt DKK.
Tandvisninger: 100,00 kr. (går til kredsene – hunden skal min. være 12 måneder)
Tilmelding til den avlskåring, som man ønsker at stille til, er bindende, og der kan ikke ændres kåringsart, når selve avlskåringen er startet. Hvis man ønsker at ændre fra eks. fra "tysk" til "dansk" kåring, skal det ske INDEN avlskåringen starter.
Information til den afholdende kreds
Kredsens ansøgningsfrist er 4 uger inden afholdelse af kåringen. Kredsen skal selv kontakte godkendt sekretær, figurant og kåringsleder, inden kåringen oprettes på Caniva. Husk at oprette 1 arrangement for Avlskåring og 1 arrangement for Tandvisningen. Når den kåringsansvarlige har godkendt arrangementet, frigives det på Caniva, hvorefter tilmeldinger kan modtages.
Bemærk at vi har tre SV-kåringsdommere under aldersgrænsen (70 år), Ulla Hansen, Michael Lumby og René Jørgensen.
Der skal være 3 uger mellem hver kåring pr. landsdel (øst og vest). Kåringsdommere findes på hjemmesiden under Klubben – Ledelse og tillidsposter:
Avlskåringsdommer ~ Schæferhundeklubben (schaeferhund.dk)
Der gøres opmærksom på, at hundens adgangsgivende prøver, præmieringer og avlskåring kun bliver godkendt i Tyskland (SV), hvis den dømmende dommer ikke har overskredet SV-aldersgrænsen på 70 år.
Alle indtægter og udgifter tilfalder kredsen, der afholder kåringen (se dog tilmeldingsgebyr). Der skal være minimum 5 hunde pr. kåring. Hvis der ikke er tilmeldt 5 hunde ved sidste tilmeldingsfrist, aflyses kåringen.
Se krav til materiel nederst på siden.
Beskrivelse af afviklingen af en avlskåring/mønstring
Hannerne kaldes i ringen og præsenteres for dommeren.
Væsen test: Hundene kommer enkeltvis ind i en gruppe, hvor kåringsdommer og kåringsleder er en del af gruppen (normalt 4 personer). Hundefører bevæger sig rundt i gruppen, der tages kontakt til hunden og chipnummeret kontrolleres.
Skudprøve: Hundene kaldes frem i grupper og skal stå med løse liner. En hund må ikke være skudpåvirket. Der bruges 6mm.
Det er tilladt at afgive 3 slipkommandoer i hver fase. Hunden kan få prædikatet:
Udpræget (UDP)
Til stede (TS)
Med disse prædikater er DSB delen af avlskåringen bestået. Efter endt DSB kontrolleres hundens identitet af en udpeget tillidsperson, inden den forlader banen.
Vejning, div. målinger, tandkontrol, og for hannernes vedkommende testikelkontrol, foregår i ringen efter, at hunden har bestået DSB modprøven.
Stand- og travbedømmelsen foregår som den sidste del af kåringen, og dommeren kommenterer derefter hunden og oplyser, om hunden er avlskåret. Hvis hunden ikke kan avlskåres, oplyses årsag. Der bedømmes ud fra racestandarden under FCI race 166.
Når hannerne er færdigbedømt, gentages proceduren for tæverne.
Når samtlige data og beskrivelser på de deltagende hunde er godkendt og samlet på et kåringsbevis, sendes dette til DKK/SV til registrering. Ejeren af den enkelte hund får tilsendt kåringsbeviset via e-mail og det tilføjes samtidig til den elektroniske kåringsbog på Schæferhundeklubbens hjemmeside.
AR ønsker jer held og lykke på dagen