MEDLEMSLOGIN

Medlemslogin

Søg på Schæferhundeklubben

Indtast søgeord nedenfor og klik "Søg"

Søg på Schæferhundeklubben

Indtast søgeord nedenfor og klik "Søg"

×

Albuer, SV procedure

(Gældende fra april 2024)

 

 **NB NY PRIS PR. 1/4-2024**


Som et led i Avlskåring med TYSK godkendelse, skal hunden have et resultat på albuerne som er bedømt af Verein für Deutsche Schäferhunde (SV).

Hvis man ikke selv har valgt at fotografere hundens albuer direkte i Tyskland, kan man få albuerne bedømt ud fra de billeder der ligger til g rundlag for den bedømmelse hunden har fået ved Dansk kennel Klub.

Der er mulighed for, gennem et samarbejde mellem Dansk Kennel klub (DKK), Den Tyske Schæferhundeforening (SV) og Schæferhundeklubben for Danmark, at danske AD røntgenoptagelser kan blive parallelbedømt i Tyskland. Ordningen er kun gældende for racen Schæferhund og omfatter alene AD-optagelser– ikke HD.

Men det SKAL være de samme billeder, og både ejer af hunden, samt Dyrlægen der har fotograferet hunden, skal underskrive den medbragte formular.

Det betyder at du, som ejer, kan få røntgenoptagelserne bedømt i både DKK og SV. Ordningen gælder indtil en gensidig anerkendelse af AD resultater opnås imellem DKK og SV.

Proceduren i forhold til DKK er ikke ændret – og den skal følges som hidtil. Der skal forinden være købt rekvisition, optagelserne skal være mærket på sædvanlig måde og indsendes til DKK til bedømmelse helt som vanligt.

 

Proceduren er følgende:

Hundeejeren udfylder tilmeldingsblanketten Bedømmelse af albuer fuldstændigt og let læseligt og sendes sammen med en kopi af stamtavlens for- side til:

 

Annemarie Krog Mortensen

E-mail: lyngstedet@tdcadsl.dk

Tlf. nr.:  20 26 33 12


Til Schæferhundeklubben for Danmarks konto: Registreringsnummer 3420, Kontonummer 10811406, indbetales kr. 510,- pr. hund, der skal bedømmes.

I KOMMENTARFELTET PÅ OVERFØRSLEN, ANFØRES HUNDENS NAVN.

Hundeejeren modtager (senest 3 uger efter at beløbet er indgået på kontoen) en udfyldt blanket, der skal medbringes ved røntgenoptagelsen hos dyrlægen.

 

På fotograferingsdagen medbringes den udfyldte blanket SV og originalstambogen sammen med vejledningen (Albuer, SV procedure).

Når røntgenundersøgelsen er foretaget, skal dyrlægen uploade røntgenbillederne på SV-portal. Mail med link til SV-portal og vejledning bliver sendt til dyrlægen. Dyrlægen skal sikre, at original stamtavle og blanket til SV bliver sendt til SV. 

Dyrlægeregningen er ikke indregnet i det indbetalte gebyr, og er Schæferhundeklubben uvedkommende.

Efter en periode modtager du stamtavlen retur med diagnosen. Du behøver ikke at foretage dig yderligere, idet hunden nu er registreret med AD resultatet i SV (Tyskland)

Bemærk at resultatet i Tyskland ikke indføres i Dansk Kennel Klub – her vil udelukkende den danske diagnose fremgå.

Man kan risikere at hunden får en afvigende bedømmelse i forhold til den som den har fået ved DKK, i så fald skal man være opmærksom på at hunden i SV regi og mange tilhørende lande vil fremstå med avlsforbud.

Den sædvanlige procedure for indsendelse af AD-billeder til DKK for bedømmelse, med forudgående rekvisitionskøb m.v. skal ligeledes være fulgt.

 

 Udskriv denne side

Nyheder


Sekretariatet holder sommerferie i juli

11. juni 2024
Sommerferien nærmer sig med raske skridt, og det gælder også for sekretariatet.
Sekretariatet holder nemlig ferielukket i juli måned, hvor der ikke vil blive besvaret mails eller telefon i denne periode.
Har du brug for hjælp i sekretariatets ferie, kan du kontakte Forretningsudvalget i Schæferhundeklubben, fu@schaeferhund.dk.
Sekretariatet ønsker Schæferhundeklubbens medlemmer en god sommer.