MEDLEMSLOGIN

Medlemslogin

Søg på Schæferhundeklubben

Indtast søgeord nedenfor og klik "Søg"

Søg på Schæferhundeklubben

Indtast søgeord nedenfor og klik "Søg"

×


Introduktion af Schæferhundeklubben for Danmark

                                   

 

Med disse sider vil vi gerne give dig en introduktion til, hvad schæferhundeklubben rummer, og hvad vi som klub kan tilbyde dig.

Som specialklub for schæferhunden har vi til formål at udbrede kendskabet til de mange gode egenskaber, racen har som familie- og brugshund. Medlemskab af klubben åbner først og fremmest mulighed for, at du aktivt kan træne med din schæferhund på en god og korrekt måde, samt at du får den hjælp og støtte, du har brug for.

Desuden byder klubben på samvær mellem både to- og firbenede venner.


Schæferhunden som familiemedlem

At schæferhunden i dag er verdens populæreste familiehund er ikke uden grund. Den er børnevenlig, rar og omgængelig - og den værner om sin familie.

Hunden tilpasser sig hurtigt familiens dagligdag, den er intelligent, lærevillig, let at pleje - kort sagt den ideelle familiehund.

 

Schæferhunden som brugshund

Schæferhunden har været og vil altid være en vigtig medarbejder ved politiet, militæret, vagtværn og som redningshund og førerhund. I Schæferhundeklubben uddannes hunden i lydighed, forsvarsarbejde og sporsøg.

Du kan i samarbejde med en instruktør give din hund og dig selv en viden og ballast, som gør dig og din hund til et stærkt team.

Schæferhundeklubbens instruktører er uddannede i Schæferhundeklubben, og udover den erfaring, som de har fra deres egne hunde, har de også deltaget i en række kurser, som garanterer for, at du som hundefører modtager en kvalificeret og seriøs træning.

 

Schæferhunden som udstillingshund

Udover brugshundearbejdet er der mulighed for at deltage i hundeudstillinger. Her bedømmes schæferhunde med Dansk Kennel Klub (DKK) stambog i grupper efter alder.

Udstillingen kan ved siden af det konkurrencemæssige aspekt være til hjælp for både hundeejere og opdrættere. Som ejer får man en bedømmelse af sin hund, og opdrætteren samler erfaring til den fremtidige avl.

 

Schæferhunden som avlshund

Schæferhunden er ikke kun udstillingshund, men også brugshund. Derfor er det vigtigt at holde fast i en smuk hund med et sundt helbred og et godt væsen. Dette søger vi i klubben at fastholde og til stadighed at forbedre. Således kan der kun stambogsføres hvalpe efter (avlsgodkendte) forældre som enten er godkendt til avl i DKK eller som har opnået prædikatet avlskåret i Schæferhundeklubben for Danmark avlskåringen omfatter beståede prøver som sikrer hundens brugsduelighed.

 

Hvad kan Schæferhundeklubben tilbyde dig?

Fælles for brugshundearbejde og interesse for udstilling er, at begge åbner mulighed for deltagelse i konkurrencer på både lokalt, nationalt og internationalt plan. Du har mulighed for at få de bedste råd og vejledninger omkring din schæferhund, netop fordi vi er en specialklub.

Gennem de personer, du kommer i kontakt med i de mange lokale kredse, får du adgang til al den viden, de selv sidder inde med, eller som de gennem deres kontakter kan skaffe.

 

Det er vigtigt at starte træningen så tidligt så muligt. Træningen tager udgangspunkt i glæde og arbejdslyst samtidig med, at kravene til hvalpen gradvis øges. Træningen på hvalpeholdet er tilrettelagt efter hundens medfødte drifter og instinkter samt efter deres evne til at løse forskellige opgaver.

Det, at din hund får en korrekt træning, er altafgørende for, at din hund trives, og at du trives sammen med din hund. Efterhånden som hunden bliver ældre, og hund såvel som fører dygtigere, er der mulighed for at tage en række prøver, som søger at dække alle de ambitioner, man som hundefører måtte have.

 

Fakta - om Schæferhundeklubben for Danmark 

Schæferhundeklubben for Danmark er Danmarks største specialklub tilknyttet DKK - Dansk Kennel Klub.

Klubben har 67 kredse, geografisk spredt ud over hele landet, og har ca. 3.000 medlemmer. Klubbens medlemsblad udkommer 1 gange årligt. Derudover modtager alle medlemmer Nyhedsbreve løbende med relevant information om diverse aktiviteter, nye tiltag og referater fra møder o.lign. 

Kredsens avlsvejledere rådgiver gerne ved hvalpekøb.

Kredsene afholder løbende arrangementer. 

 

Kontakt Schæferhundeklubben for Danmark 

Bredbjergvej 44

5230 Odense M

Tlf. +45 52 77 14 67

E-mail: kontakt@schaeferhund.nu

 

 
Udskriv denne side

Nyheder


Sekretariatet holder sommerferie i juli

11. juni 2024
Sommerferien nærmer sig med raske skridt, og det gælder også for sekretariatet.
Sekretariatet holder nemlig ferielukket i juli måned, hvor der ikke vil blive besvaret mails eller telefon i denne periode.
Har du brug for hjælp i sekretariatets ferie, kan du kontakte Forretningsudvalget i Schæferhundeklubben, fu@schaeferhund.dk.
Sekretariatet ønsker Schæferhundeklubbens medlemmer en god sommer.